Vettel voor tweede maal het snelst in oefensessie, fiasco bij McLaren compleet

Vettel voor tweede maal het snelst in oefensessie, fiasco bij McLaren compleet
Foto: © photonews

Sebastian Vettel zette de snelste tijd neer in de laatste vrije training in de GP van België. De Duitser van Ferrari had ook al de eerste oefensessie gewonnen. Stoffel Vandoorne was voor de derde training op rij het traagst. Zijn ploegmaat Fernando Alonso deed amper beter.

De voorbereiding van Ferrari op de kwalificaties in Spa hadden amper beter kunnen verlopen. De Italiaanse renstal had al de eerste twee vrije trainingen naar haar hand gezet. Toen zaten Vettel en Räikkönen wel vrij ver van elkaar. In de laatste sessie voorafgaand aan de kwalificaties presteerden beide rijders goed. Vettel ging Räikkönen wel vooraf. De derde plaats was voor Lewis Hamilton.

Bij McLaren daarentegen was het alweer armoe troef. Stoffel Vandoorne klaagde op de eerste dag al over tal van problemen en die zijn vandaag duidelijk nog niet verdwenen. Onze landgenoot geraakte opnieuw niet weg van de laatste plaats. Bovendien werd hij ook nog eens in het gras gereden door Bottas en belandde hij bijna in de vangrails. De bolide van Alonso was trouwens niet veel sneller onderweg. De Spanjaard reed de voorlaatste tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws