Fernando Alonso heeft zijn beslissing genomen, McLaren moet op zoek naar een opvolger

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Fernando Alonso heeft zijn beslissing genomen, McLaren moet op zoek naar een opvolger
Foto: © photonews

Fernando Alonso is bezig aan zijn laatste maanden in de Formule 1. De voormalige wereldkampioen neemt na dit seizoen afscheid van McLaren. Dat heeft de constructeur dinsdagnamiddag bevestigd.

"Na 17 mooie jaren in deze geweldige sport is het tijd om een een bladzijde om te draaien", vertelt Alonso op de teamwebsite van McLaren. "Ik heb elke minuut van deze wondervolle seizoenen genoten en ik kan de mensen die daarvoor hebben gezorgd niet genoeg bedanken. Er zijn nog heel wat GP's te gaan en ik zal deze met passie afwerken."

"Laat ons ontdekken wat de toekomst brengt. Er staan opwindende uitdagingen klaar. Het is tijd om nieuwe avonturen te ontdekken", aldus de Spanjaard, die in totaal vijf seizoenen uitkwam voor zijn huidige werkgever. "Ik wil iedereen bij McLaren bedanken. Mijn hart is voor altijd bij deze ploeg. Ik weet dat ze in de toekomst beter en sterker zullen terugkeren. Ik ben hier nog een betere coureur geworden."

Beslissing al maanden geleden genomen

Ondanks dat hij pas half augustus zijn beslissing heeft bekendgemaakt, stond deze al een tijdje vast. "Ik heb de beslissing enkele maanden geleden al genomen. Ik wil al mijn (voormalige) ploegmaats, concurrenten, collega's en iedereen met wie ik gewerkt heb bedanken. En vooral de fans natuurlijk. Onze wegen zullen in de toekomst zeker nog kruisen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws