De zet van Ricciardo: wat betekent het voor de rest?

De zet van Ricciardo: wat betekent het voor de rest?

Dat Daniel Ricciardo eind dit jaar de overstap maakt van Red Bull naar Renault beheerst het F1-nieuws van de dag. Het is een belangrijke keuze voor zijn eigen toekomst, maar ook voor die van vele anderen. Het is de moeite om eens nader te bekijken welke opties bij welk team op tafel liggen.

Allereerst moet Red Bull dus een andere collega voor Verstappen uitkiezen. Een terugkerende Sainz naast de Nederlander zetten lijkt niet de beste gok. Beide rijders kunnen mekaar niet luchten. Dan is de bij Toro Rosso prima rijdende Pierre Gasly een betere optie.

NIEUW DUO BIJ TORO ROSSO?

Als Gasly inderdaad de stap zet naar Red Bull is het goed mogelijk dat er volgend jaar bij kleine broer Toro Rosso er twee nieuwe rijders te zien zijn. Daar zijn ze immers niet meteen overtuigd door de prestaties van Brendon Hartley. Misschien een kans voor jonge en talentvolle rijders uit andere categorieën om daar een zitje te bemachtigen.

Voor onze Stoffel Vandoore zou het waarschijnlijk wel beter zijn moest Red Bull toch een zitje aan Sainz geven. De Spanjaard wordt immers nadrukkelijk genoemd als mogelijke vervanger van Stoffel. Dat Sainz een landgenoot is van Alonso, is hier natuurlijk niet vreemd aan. Indien Sainz naar één van de betere teams kan, is de kans misschien groter dat Vandoorne toch aan boord blijft bij McLaren.

RAIKKONEN OF LECLERC NAAST VETTEL?

Wat de topteams betreft: bij Ferrari is het nog niet zeker wie de partner van Sebastian Vettel zal worden. Al zal het daar wellicht gaan tussen een extra jaartje voor Räikkönen of de intrede van de imponerende Charles Leclerc. Het moet al heel raar lopen eer de situatie bij Red Bull invloed heeft op Ferrari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws