Absolute baaldag voor Vandoorne (die op weg was naar WK-punten), overwinning voor Lewis Hamilton

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Absolute baaldag voor Vandoorne (die op weg was naar WK-punten), overwinning voor Lewis Hamilton

De GP van Hongarije is gewonnen door WK-leider Lewis Hamilton. De Brit bleef de twee Ferrari's voor. Voor Stoffel Vandoorne was er een zoveelste keer tegenslag. Hij viel uit en had nochtans een plek in de top 10 in zicht.

Lewis Hamilton startte vanop de pole in Hongarije, met naast zich zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas. De Brit verzilverde zijn start en moest alleen Sebastian Vettel na een pitstop even aan de leiding dulden. De Duitser zakte na een mindere pitstop weg naar de derde plek. 

Bottas stopt de twee Ferrari's af voor WK-leider en ploegmaat Hamilton, maar de Ferrari's gingen er toch nog voorbij en eindigden na winnaar Hamilton mee op het podium. 

Versnellingsbak bij Vandoorne

Stoffel Vandoorne reed met zijn MCL33 een uitstekende race en was op weg naar nieuwe WK-punten. Maar daarna sloeg het noodlot voor de zoveelste keer toe. In het slot van de race begaf de versnellingsbak van Vandoorne het. Zo moest hij net als Max Verstappen lijdzaam toekijken hoe zijn auto weggetakeld werd. Fernando Alonso werd 8e en eindigde zo wel in de punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws