Rivaliteit tussen Ferrari en Mercedes op spits gedreven, frustratie leidt tot beschuldiging

Rivaliteit tussen Ferrari en Mercedes op spits gedreven, frustratie leidt tot beschuldiging
Foto: © photonews

Een geweldige inhaalrace ten spijt greep Lewis Hamilton voor eigen volk net naast de winst. De frustratie nam nadien de bovenhand bij Mercedes, dat Ferrari ervan beschuldigde de Brit expres te hebben aangereden in de eerste ronde. GP-winnaar Vettel diende Mercedes van antwoord.

Hamilton had vanop de pole een mindere start en werd kort nadien aangetikt door Räikkönen. De Fin kreeg er later een tijdstraf van tien seconden voor. Of dit wel een race-incident was, stelde Mercedes achteraf publiekelijk in vraag. Teambaas Toto Wolff hield zich niet in. "Onze hoofdingenieur vroeg me: is dat nu opzettelijk of onkunde?" Lewis Hamilton had het tijdens zijn persconferentie over een 'interessante tactiek.'

GEMAKKELIJK PRATEN

De Brit reageerde nogal aanstellerig en werd daarop ook aangesproken. "Jullie hebben wel gemakkelijk praten. Jullie zitten gewoon te kijken naar de race, maar ik verbruik ieder beetje energie dat ik heb. Na de race moest ik even bekomen", sneerde Hamilton.

Sebastian Vettel veroordeelde alvast de beschuldiging van Mercedes. "Alsof je dat nu opzettelijk kunt doen", pleitte de Duitser zijn teamgenoot vrij. "Je bent zelf vaak slachtoffer. In Frankrijk was mijn voorvleugel helemaal stuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws