Winnaar van vorig jaar op de pole, Vandoorne sneuvelt in Q1

Winnaar van vorig jaar op de pole, Vandoorne sneuvelt in Q1
Foto: © photonews

In de GP van Oostenrijk doet Valtteri Bottas het altijd goed en dat is dit jaar vooralsnog niet anders. De Fin reed naar de polepositie en deed het dus beter dan zijn ploegmaat Lewis Hamilton. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne start straks als vijftiende.

Met uitzondering van een sterke tweede vrije training waren het moeilijke oefensessies geweest voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne en die trend trok zich door in de kwalificaties. Hij miste Q2 op 0,007 seconden. Ondanks dat Vandoorne pas de zestiende tijd neerzette, start hij in de race toch als vijftiende. Door een nieuwe versnellingsbak moet Leclerc van Sauber immers enkele plaatsen inleveren.

Voorin lag het in Q1 nog erg dicht bij mekaar, maar tijdens Q2 waren het vooral Mercedes en Ferrari die de dienst uitmaakten. De ultrasofte band deed blijkbaar wonderen voor Sebastian Vettel. De Duitser was net iets sneller dan Lewis Hamilton. In een laatste poging om zijn tijd te verbeteren, belandde Alonso naast de baan en moest hij zich neerleggen bij een veertiende plaats.

FOUTJES

Ook toppers als Hamilton en Vettel waren nadien op foutjes te betrappen. Bottas profiteerde optimaal. Zowel de Ferrari-mannen als Hamilton schakelden nog een tandje hoger, maar ook Bottas kon zijn tijd nog verbeteren en hield zijn polepositie vast.

Met Hamilton op plek twee bezet Mercedes de eerste rij. Daarna volgen Vettel, Räikkönen en Verstappen. Grosjean reed in de Haas naar een knappe zesde plaats. Ricciardo was slechts zevende. Zo is Red Bull voorlopig nog niet aan het feest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws