Stoffel Vandoorne benadrukt nogmaals hét grote pijnpunt bij McLaren: "Pas dan kunnen we op meer mikken"

Redactie
| 0 reacties
Stoffel Vandoorne benadrukt nogmaals hét grote pijnpunt bij McLaren: "Pas dan kunnen we op meer mikken"
Foto: © photonews

Opnieuw geen punten voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De McLaren-rijder moest het met een 12e plek doen, zijn ploegmaat Fernando Alonso werd 16e en laatste van de gefinishte coureurs. Vandoorne weet waar het pijnpunt blijft liggen: de snelheid.

Alleen de mannen van de top 10 verdienen punten. McLaren blijft dus opnieuw met lege handen achter. "Om in de punten te eindigen, hadden we wat geluk nodig", aldus Vandoorne bij Sporza. "We wisten dat punten pakken moeilijk zou zijn als de andere wagens niet in de problemen kwamen. Dat was ook het geval."

Het grote probleem blijft de 'pace', de snelheid van de MCL33. "Onze snelheid lag vandaag hoger dan in de kwalificaties gisteren. Als we onze snelheid kunnen verbeteren tijdens de kwalificaties, dan kunnen we ook op meer mikken in de races", beseft de West-Vlaming. 

Positieve namiddag

"Ik had een degelijke GP. Ik kon Ericsson en Alonso op het einde inhalen. Het was dus een positieve namiddag voor mij. Maar we konden geen punten sprokkelen en dat is jammer. De balans van onze wagen zit goed, onze snelheid ligt gewoon niet hoog genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws