Samenstelling F1-kalender steeds meer ter discussie, wat is de waarde van volgende Grote Prijs?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Samenstelling F1-kalender steeds meer ter discussie, wat is de waarde van volgende Grote Prijs?
Foto: © photonews

De GP van België blijft tot 2021 op de F1-kalender staan en dat is fantastisch nieuws. Over de waarde van andere Grote Prijzen valt dan wel weer te discussiëren. Frankrijk maakt dit weekend zijn terugkeer op de kalender, maar daar geraakt niemand echt warm van.

Onlangs werd zelfs het iconische stratenparcours in Monaco in twijfel getrokken. Ook nu maakt een verplaatsing naar Frankrijk één en ander los. Voor het eerst sinds 1990 zal de GP van Frankrijk plaatsvinden. In historisch opzicht een mooie zaak, maar het lijkt de spektakelwaarde van de sport niet meteen ten goede te komen.

Geen enkele van de huidige coureurs reed ooit al een F1-race op het circuit Paul Ricard en toch heeft iedereen er een mening over. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Erg enthousiast krijg je de F1-rijders niet voor de GP van Frankrijk. Of het niet ergens anders in Frankrijk had gekund, vragen velen zich af.

INHAALMANOEUVRES

Het codewoord van het huidige circuit is uitloopstroken. Stukken die maar blijven duren. Er liggen tal van met de baan meekrullende en technische bochten, maar hoeveel inhaalmanoeuvres gaan die toelaten? We vrezen niet al te veel. Toen deze GP geschrapt werd, was dat wegens een gebrek aan duels tijdens de wedstrijd. Niet wijst erop dat dit anno 2018 ineens anders zou zijn.

Vanuit het standpunt van goede marketing is het wel slim gezien. Er zitten intussen enkele opkomende Franse talenten in de F1 zoals Gasly in 'het kleine Red Bull' oftewel Toro Rosso, Ocon bij Force India en Leclercq bij Sauber. Alles is aanwezig om de F1 in Frankrijk aan populariteit te laten winnen. Op sportief vlak daarentegen lijkt deze race weinig bij te brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws