Toprijders trekken aan de bel, straks grondige wijziging in GP Monaco of blijft iconisch parcours behouden?

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Toprijders trekken aan de bel, straks grondige wijziging in GP Monaco of blijft iconisch parcours behouden?
Foto: © photonews

Na een saaie editie van de GP van Monaco gaan er stemmen op om over te gaan tot een parcourswijziging. Is het simpelweg niet meer te doen om in Monaco in te halen of lag het dit jaar aan enkele anderen factoren? De discussie kan alvast lostbarsten.

Zo gaat dat als enkele rijders met naam en faam het vuur aan de lont steken. Fernando Alonso noemde de GP van Monaco van 2018 de saaiste race ooit. Lewis Hamilton behoort tot het kamp dat van mening is dat aanpassingen zich opdringen. De Brit van Mercedes beklaagt zich er vooral over dat er een één-stopstrategie mogelijk is en gooit de mogelijkheid om het circuit uit te breiden op tafel.

Het is nu eenmaal een feit dat inhalen in Monaco zeer moeilijk is. Dat brengt het risico met zich mee dat er behoudens accidenten weinig animo kan zijn. Toch blijven het ook op dit circuit de coureurs die de race bepalen. In de vorige drie edities won de houder van de polepositie geen enkele keer. Het kan ook niet de bedoeling zijn om een safety car te gaan gebruiken met als enige bedoeling om het spannend te houden.

BIJZONDER IMAGO

De GP van Monaco heeft anno 2018 nog altijd een bijzonder imago. In principe een goede zaak voor de aantrekkingskracht van de F1. Ook mensen die de F1 niet elke week volgen, gaan er dan al eens voor zitten. Het zou toch maar vreemd zijn moest daar dan ineens een bocht liggen die we niet al jaren gezien hebben. Al heeft zo'n race inderdaad wel recht op spektakelwaarde en is het de moeite waard om eens over na te denken.

Verschillende opinies kunnen hierover geuit worden en elk van hen zal wel een geldig argument op tafel kunnen leggen. Het is alvast goed dat de liefhebbers hiervan wakker liggen en de discussie aanwakkert. Het is een teken dat deze iconische Grote Prijs bij iedereen met een hart voor F1 nog altijd een enorme waarde heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws