Vandoorne uit ongenoegen na Monaco: "Natuurlijk was ik niet blij met de situatie"

Redactie
| 5 reacties
Vandoorne uit ongenoegen na Monaco: "Natuurlijk was ik niet blij met de situatie"
Foto: © photonews

Het werd een 14e plek voor Stoffel Vandoorne in de GP van Monaco. De altijd zo rustige Kortrijkzaan, die zelden of nooit kritiek uit op zijn team, was na afloop toch scherp voor de keuzes van McLaren.

McLaren nam in Monaco twee nieuwe voorvleugels mee voor de bolides, maar die waren allebei voor ... Fernando Alonso. "Natuurlijk was ik niet blij met de situatie", vertelt Vandoorne in HLN. "Dat heb ik het team ook gezegd: 'Oké, het is jullie beslissing, maar de volgende keer moet het dan maar omgekeerd. Vandaag hij, de volgende keer ik. En nu spreek ik er niet meer over en doe ik de rest van het weekend mijn ding."'

Vandoorne was in alle vrije trainingen sneller dan de Spanjaard, maar in de kwalificaties kreeg hij problemen met de versnellingsbak: dramatisch op een circuit als dat in Monte Carlo, want Vandoorne startte als 12e. "We weten natuurlijk niet of die nieuwe vleugel nu wel of geen stap vooruit is. We zullen hem verder moeten testen in Montreal, over twee weken."

"Er zat dit weekend meer in voor mij"

"Ik denk dat Alonso opnieuw naar de oude vleugel teruggreep omdat ik het hele weekend al sneller was geweest. Je vraagt of dat niet in mijn hoofd kruipt, die toestand? Helemaal niet. Misschien hielp het me zelfs om me nog scherper te motiveren, geconcentreerd mijn ding te doen."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder dat probleem met de versnellingsbak ook voor Alonso had gestaan op de grid. Gemiste kans, inderdaad: er zat dit weekend meer in voor mij", besluit Vandoorne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws