Dominerende rijder bevestigt in kwalificaties, tegenvaller voor Vandoorne en Verstappen

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Dominerende rijder bevestigt in kwalificaties, tegenvaller voor Vandoorne en Verstappen

Daniel Ricciardo domineerde de vrije trainingen in Monaco en deed simpelweg hetzelfde in de kwalificaties. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne geraakte in zijn McLaren niet verder dan de twaalfde plaats. Max Verstappen, teamgenoot van Ricciardo, kon zelfs niet buiten rijden.

Verstappen was gecrasht tijdens de laatste oefensessie. De mechaniciens van Red Bull kregen zijn wagen niet tijdig klaar. De Nederlander kon zo geen tijd neerzetten en vertrekt morgen vanuit de laatste positie. Hij moest ook toekijken hoe Ricciardo veruit de snelste was. De Australiër reed op hypersofte banden naar de snelste tijd in zowel Q1, Q2 als Q3.

TERUGVAL VANDOORNE IN Q2

In Q1 deed onze landgenoot Vandoorne het ook nog uitstekend. Een vijfde plek was op dat moment een mooi resultaat, maar hij moest zich dan natuurlijk nog bij de beste tien zien te kwalificeren. Op het einde van Q2 viel Vandoorne terug naar een twaalfde plaats.

De Ferrari van Sebastian Vettel kon Ricciardo het meest bedreigen. De Duitser kwam twee tienden van een seconde tekort voor de polepositie. Hamilton en Räikkönen starten vanop de tweede startrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws