De eeuwige discussie: neemt Max Verstappen teveel risico's of niet?

Kevin Vanbuggenhout
| 22 reacties
De eeuwige discussie: neemt Max Verstappen teveel risico's of niet?
Foto: © photonews

Max Verstappen is een absoluut toptalent die vele fans van de Formule 1 niet onberoerd laat. Jammer genoeg voor de Nederlander moet hij door een crash in een vrije training als laatste van start gaan in de GP van Monaco. Dat doet de discussie weer oplaaien of hij niet teveel risico neemt.

Verstappen is in eigen land ontzettend populair. Hij was onlangs nog aanwezig op een evenement in Zandvoort. Het werd een gigantisch succes. Toch viel er in 2018 zeker meer te halen dan de huidige resultaten. Het uitvallen in Bahrein, de tijdstraf in China, het incident met Ricciardo in Azerbeidzjan: het is toch allemaal wat teveel. De podiumplaats in Barcelona ten spijt.

Zeker nu er een plek op de laatste startrij in Monaco bijkomt. Door een crash in de derde en laatste vrije oefensessie gingen de kwalificaties de mist in. De mechaniciens kregen de wagen immers niet meer op tijd klaar. Verstappen kon niet eens buiten rijden. Erg frustrerend.

INSCHATTEN VAN SITUATIE

Na de aanrijding met Ricciardo kreeg Verstappen het overgrote deel van de schuld toegewezen. Er wordt hem teveel enthousiasme en onbezonnenheid verweten. Meer dan dat is het wellicht het niet optimaal inschatten van een situatie. Zeker dit weekend in Monaco: Red Bull is er al sinds de eerste vrije trainingen van donderdag met ruime voorsprong de snelste wagen.

Met een goede startpositie lag er een unieke kans om een Grote Prijs te winnen. Van zo'n enorme kans moet je je toch bewust zijn en als het moet enigszins de risico's schuwen in een vrije training de er niet toe doet. Zijn nog altijd jonge leeftijd kan wel een groot deel van de reden zijn waarom dit dan op een gegeven moment toch niet het geval is.

Het talent van Verstappen is onmiskenbaar. Even goed pakt hij zondag nog uit met een onvoorstelbare inhaalrace, al is Monaco daarvoor misschien wel het moeilijkste circuit. Het seizoen is ook nog altijd jong. Hoe dan ook dringen enkele goede resultaten zich op om van het etiket van risicorijder af te geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws