Eerste podium voor Verstappen is een feit, mét beschadigde auto: "Ik kon hem niet meer ontwijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Eerste podium voor Verstappen is een feit, mét beschadigde auto: "Ik kon hem niet meer ontwijken"
Foto: © photonews

Spanje ligt Max Verstappen duidelijk goed. Twee jaar geleden boekte het Nederlandse supertalent er zijn eerste zege, twee jaar later pakte hij in Barcelona zijn eerste podiumplek van het seizoen. "Dit is gewoon heel goed", klinkt het.

"Ik heb ervan genoten", vertelde Verstappen na afloop. "Als je als vijfde start en op het podium eindigt, is dit gewoon heel goed. Zoals je weet is het erg lastig om hier in te halen, maar we bleven dicht bij de auto’s voor ons. We hadden natuurlijk geluk met de uitvalbeurt van Kimi (Räikkönen, red.), maar we waren ook gewoon sneller. Daarna konden we heel lang doorgaan op de zachte band, wat heel positief was."

"Toen we eenmaal op de mediums reden, ging het, ondanks dat akkefietje met de voorvleugel, prima. De banden gedroegen zich erg goed, dus dat gaf ons de derde positie vandaag."

"Ik wist dat ik Valtteri niet meer echt kon aanvallen"

Verstappen nam genoegen met zijn derde plek. Hij ging dus niet meer op zoek naar de tweede plek van Bottas. "Ik wist dat ik Valtteri niet meer echt kon aanvallen, tenzij hij problemen kreeg met zijn banden, maar dat gebeurde niet. Het was dus zaak om die derde plek naar huis te rijden, al moest ik natuurlijk wel blijven pushen met Sebastian achter mij. Ook hoopte ik dat mijn voorvleugel het vol zou houden."

Die voorvleugel werd beschadigd na een tik tegen de wagen van Lance Stroll. "Ik wist dat de herstart er bijna aan zou komen. Ineens remde hij af en met de koude banden kon ik hem niet meer ontwijken. Het ziet er niet zo mooi uit, maar het was allemaal in orde. Ik had het meeste last ervan in de snelle bochten, dus toen heb ik op het stuur wat dingen aangepast en toen viel het wel mee. Over het algemeen verlies je daardoor wat downforce, dus het is nooit ideaal", aldus de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws