Bij Red Bull blikken ze terug op incident: "Verstappen reed eigenlijk tijden die onmogelijk waren"

Redactie
| 10 reacties
Bij Red Bull blikken ze terug op incident: "Verstappen reed eigenlijk tijden die onmogelijk waren"
Foto: © photonews

Helmut Marko van Red Bull Racing kwam in gesprek met Motorprofis nog eens terug op het incident tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan. Marko twijfelde zelf al om in te grijpen.

Ricciardo reed Verstappen langs achter aan, waardoor beide coureurs de GP moesten verlaten. "Ik heb tussendoor nog gevraagd en binnen het team overlegd: moeten we ingrijpen of moeten we niet ingrijpen?", blikt Marko terug. 

Red Bull zag het incident zeker en vast niet aankomen, omdat Verstappen op de oude banden reed. "Het gevecht was eigenlijk voorbij. Maar dan pakte Verstappen opeens de overcut, waarbij hij op de oude banden sneller was dan Ricciardo op de nieuwe banden. Dat hadden we nooit verwacht, maar er kwamen wel heel wat emoties bij te pas."

"Ricciardo begreep niet hoe het kon dat Max er opeens voor zat en wij snapten dat toen ook niet. Theoretisch gezien had hij er anderhalve seconden voor moeten zitten. Maar ja. Dat is typisch Verstappen. Als hij een mogelijkheid ziet, dan gaat hij ervoor. Dan rijdt hij tijden die eigenlijk onmogelijk zijn. Twee ronden voor zijn pitstop zei hij nog dat de banden op waren en op het moment dat hij naar binnen moest, reed hij de snelste tijd in de middensector."

Marko benadrukt dat Ricciardo tijdens de race absoluut niet sneller was dan Verstappen. “Hij kwam dichter bij Verstappen, omdat Max achter Lewis Hamilton zat. Sterker nog, Verstappen was op dat moment van de race sneller, maar door die immense slipstream kwam Ricciardo telkens weer in de buurt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws