Vandoorne na slimme move in de punten, maar... "We hebben nog heel wat werk"

Redactie
| 4 reacties
Vandoorne na slimme move in de punten, maar... "We hebben nog heel wat werk"
Foto: © photonews

Voor Stoffel Vandoorne leverde de GP van Azerbeidzjan in Bakoe in extremis toch nog twee punten op. Met dank aan een slimme bandenwissel eindigde de West-Vlaming toch nog als negende.

Voor Vandoorne zag het er net als in de vrije trainingen en kwalificaties niet bepaald goed uit. Maar in het slot - na de incidenten en de bijhorende safety car - maakte onze landgenoot nog veel goed met zijn MCL33. "Halverwege lag ik in laatste positie en had ik geen enkel uitzicht op beterschap", aldus de McLaren-piloot bij Sporza

Safetycar

"Maar toen kwam de safety car en ik maakte de goeie keuze om nog vlug verse banden op te laten leggen. Iedereen rond me had moeite om zijn banden op temperatuur te houden", vervolgt hij. "Bij de herstart had ik veel vertrouwen en kon ik nog enkele concurrenten voorbij steken. Zo belandde ik in de punten. Wat een gekke namiddag. Deze race is meestal gek en dat is vandaag weer bewezen."

De problemen bij McLaren zijn duidelijk nog steeds niet van de baan. "We komen nog altijd snelheid tekort op de rechte stukken", beseft Vandoorne. "We hebben nog heel wat werk, maar ik ben blij dat ik hier wat punten kon scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws