Hamilton aan het feest na krankzinnig slot in Bakoe - Ricciardo en Verstappen nekken elkaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Hamilton aan het feest na krankzinnig slot in Bakoe - Ricciardo en Verstappen nekken elkaar
Foto: © photonews

De GP van Azerbeidzjan is gewonnen door Lewis Hamilton. De wereldkampioen profiteerde in het absolute slot van een fout van Sebastian Vettel en een kapotte band bij ploegmaat Valtteri Bottas. Stoffel Vandoorne eindigde als 8e in de punten.

Wat een incidentrijke race in Azerbeidzjan. Valtteri Bottas reed aan kop toen de twee Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen elkaar nekten. De Australiër reed de Nederlander langs achter aan toen Verstappen in de remmen ging. Met als gevolg dat beide auto's uit de race moesten. 

De safety car moest komen opdraven en dat liep niet goed af voor de Fransman Romain Grosjean. Die hield de banden warm, maar reed domweg de kant in. Het duurde enkele rondjes voor ook de bolide van de Fransman weggetakeld werd. 

Safety car

Na het verdwijnen van de gele vlag mochten de coureurs nog vijf rondjes afleggen. Valtteri Bottas lachte in zijn vuistje, want de kans werd steeds groter dat hij eenvoudig mocht zegevieren.

Vettel was verrast toen de bolides weer op volle snelheid kwamen en Bottas leek optimaal te profiteren. De Duitser probeerde het dan maar met een wanhoopspoging maar verloor zo twee plaatsen. 

Game over Bottas

De Mercedessen van Bottas en Hamilton reden op plaatsen één en twee, maar twee ronden voor het einde sloeg het noodlot toe voor de Fin. Bottas zijn band ging stuk door een klein rondvliegend voorwerp, waardoor Hamilton alsnog met de overwinning aan de haal ging. 

Vandoorne leek lang buiten de punten te eindigen, maar na de safety car kon de West-Vlaming toch nog opschuiven naar de 9e plek. Fernando Alonso deed twee plaatsen beter met een 7e stek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws