Max Verstappen geeft zijn versie van de feiten na incident met Lewis Hamilton

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Max Verstappen geeft zijn versie van de feiten na incident met Lewis Hamilton
Foto: © photonews

Voor de Nederlander Max Verstappen is de GP van Bahrein uitgedraaid op een teleurstelling. Net als zijn ploegmaat Daniel Ricciardo kon hij de wedstrijd niet uitrijden na een probleem met het differentieel.

Verstappen kwam al vroeg in de race in aanraking met Lewis Hamilton. "Ik kwam goed de laatste bocht uit en kwam in de slipstream bij Lewis terecht, dus ik ging er voor", vertelt Verstappen. "Lewis wilde buitenom gaan en je geeft dan wat extra gas om ervoor te komen. Natuurlijk probeer je elkaar wat af te knijpen, maar er was plaats genoeg aan de linkerkant. Die wilde hij niet afgeven, waardoor hij tegen mijn achterwiel reed."

De jonge Nederlander moest al snel naar de pits, maar viel even later toch uit. "Door de zijwaartse tik sprong de auto omhoog en brak het differentieel af. Ik gaf al meteen aan dat er wat aan de hand was, want de auto slipte erg. Na mijn pitstop voelde het ook al niet goed aan en werd mij verteld dat ik de auto moest stoppen."

"We hadden hier heel veel punten kunnen scoren"

"Toen ik uitstapte, zag ik dat er een groot gat in de vloer zat. Ook al hadden we geen probleem met het differentieel gehad, zou het nog steeds erg moeilijk zijn geweest", zegt de Red Bull-rijder op zijn webstek. 

De teleurstelling was groot bij Verstappen. "Het is gewoon jammer. We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, want ik denk dat de auto heel goed was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws