Sebastian Vettel aan het feest in 200e GP, Stoffel Vandoorne én Fernando Alonso in de punten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sebastian Vettel aan het feest in 200e GP, Stoffel Vandoorne én Fernando Alonso in de punten
Foto: © photonews

De Duitser Sebastian Vettel is sterk aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. Hij won met zijn Ferrari na Australië nu ook in Bahrein. Stoffel Vandoorne en zijn ploegmaat Fernando Alonso reden allebei naar de punten.

Vettel heeft zijn start van het nieuwe F1-seizoen allesbehalve gemist. Na winst in Australië had de Duitser in Bahrein de pole beet. En die gaf hij niet meer af. Vettel reed van start tot finish aan het einde en bleef uiteindelijk de Mercedessen van Valtteri Bottas en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton voor. 

Voor de Red Bulls was het ondertussen een ware pechdag. Daniel Ricciardo viel na de start zonder kracht en moest opgeven. Enkele ronden later moest ook Max Verstappen de strijd staken, nadat hij eerder in aanraking met Lewis Hamilton was gekomen. Geen punten dus voor Red Bull. 

In de punten

Fernando Alonso had in tegenstelling tot onze landgenoot Stoffel Vandoorne dan weer een superstart en ging meteen van 13 naar 8. Bij onze landgenoot liep het totaal mis. Hij startte in mineur en zakte van de 14e naar de laatste (20e plek). Na een serieuze inhaalrace eindigde de Kortrijkzaan met een 8e plek toch nog in de punten. Alonso werd uiteindelijk 7e. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws