Formule 1

Vandoorne na laatste testdag in Barcelona: "We moeten realistisch zijn"

Vandoorne na laatste testdag in Barcelona: "We moeten realistisch zijn"

De echte laatste test zit erop voor Stoffel Vandoorne, die donderdag nog heel wat laps aflegde op het circuit van Barcelona. Hoe kijkt hij zelf terug op de nieuwe McLaren-bolide, die toch wat problemen met zich meebracht?

"Verwacht niet dat ik voorspellingen ga maken. Dat heeft trouwens geen zin", vertelt Vandoorne in HLN. "Oké, we hadden wat problemen, maar die zijn opgelost. En vooral: je kunt onmogelijk een sluitende vergelijking met de concurrentie maken, want je hebt nooit twee auto's die op hetzelfde moment in dezelfde configuratie rijden."

"Andere banden, meer of minder benzine, andere asfalttemperatuur: het kan een groot verschil maken", weet onze landgenoot. Al weet de Kortrijkzaan één ding: deze MCL33 is niet gemaakt om mee te strijden voor de overwinning binnen twee weken.

'Goed gevoel'

"We moeten realistisch zijn. Het zou utopisch geweest zijn om te denken dat we dit jaar al Mercedes en Ferrari konden pakken. Anderzijds onthoud ik vooral dat ik een zeer goed gevoel in de auto heb, en mijn teamgenoot Alonso beaamt dat. We hebben dus een uitstekende basis om op voort te werken."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.