Vandoorne weet (nog steeds) waar het schoentje knelt: "We konden zelfs geen Sauber achter ons houden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vandoorne weet (nog steeds) waar het schoentje knelt: "We konden zelfs geen Sauber achter ons houden"
Foto: © photonews

Door een 19e plek op de startgrid ging het sowieso een moeilijke race worden voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot reed nog een sterke race en werd uiteindelijk 12e. Maar de lange rechte stukken blijven simpelweg een probleem voor McLaren.

Al had Vandoorne een start om 'U' tegen te zeggen. "We kenden een geweldige start vandaag", aldus Vandoorne na afloop. "Ik stond 13e na het eerste rondje, maar we hebben ook gemerkt dat we veel vermogen misten in de lange, rechte stukken. We konden zelfs geen Sauber achter ons houden en konden amper voorbijsteken."

"Maar onze snelheid was positief. De auto voelde goed aan en we wisten dat het door achteraan te starten erg moeilijk zou worden. Het slot van de race werd nog opwindend door enkele auto's die samen kwamen, maar het was gewoon een moeilijke wedstrijd. Het verschil op de rechte stukken is nog steeds te groot", weet de West-Vlaming.

Er volgden ook nog felicitaties voor Lewis Hamilton, die zijn vierde WK-titel pakte. "Een dikke proficiat aan Lewis. Het is een geweldige prestatie en hij werkte een sterk seizoen af dit jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws