Verstappen en kersvers wereldkampioen Hamilton aan het feest in Mexico, Vandoorne niet in de punten na inhaalrace

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen en kersvers wereldkampioen Hamilton aan het feest in Mexico, Vandoorne niet in de punten na inhaalrace
Foto: © photonews

Lewis Hamilton is voor de vierde keer wereldkampioen Formule 1. De Brit had na een chaotische race in Mexico genoeg aan een negende plek om de WK-titel binnen te halen. Max Verstappen won dan weer de derde GP uit zijn carrière.

De poleposition was voor Sebastian Vettel, maar die kende een chaotische start en raakte Max Verstappen en Lewis Hamilton. De bolide van Vettel was geraakt, Hamilton hield dan weer een lekke band over aan het incident en moest van helemaal achteraan aan zijn inhaalrace beginnen.

Max Verstappen profiteerde van de situatie en reed autoritair naar de zege in Mexico. Voor de jonge Nederlander is het zijn tweede zege van het seizoen en zijn derde uit zijn F1-carrière. Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen vervolledigden het podium. Sebastian Vettel werd vierde, maar dat was niet voldoende om nummer negen Lewis Hamilton van een vierde wereldtitel te houden.

Voor Stoffel Vandoorne werd het een moeilijke inhaalrace nadat hij van op de 19e plek van start was gegaan. Onze landgenoot deed even mee voor de 10e plek, maar werd uiteindelijk 12e. Zijn ploegmaat Fernando Alonso pakte wel een puntje als 10e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws