Hamilton wint, maar nog niet zeker van nieuwe WK-titel - Verstappen genekt door steward en geen punten voor Vandoorne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hamilton wint, maar nog niet zeker van nieuwe WK-titel - Verstappen genekt door steward en geen punten voor Vandoorne
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft opnieuw een grote stap richting een vierde WK-titel gezet. De Brit won de GP van de Verenigde Staten, maar grote concurrent Sebastian Vettel werd tweede, waardoor het kampioenenfeestje minstens nog één GP wordt uitgesteld.

Lewis Hamilton heeft overtuigend de GP van de Verenigde Staten op zijn naam gezet. De Brit bleef WK-concurrent Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen voor. Hamilton moest met 16 punten verschil winnen van Vettel om in de VS de titel te pakken. Dat lukte dus niet.

De derde plaats leek na een indrukwekkende inhaalrace nog naar de Nederlander Max Verstappen te gaan, maar die kreeg na de race nog een tijdstraf van 5 seconden voor dit inhaalmanoeuvre. Verstappen werd door de fans wel verkozen tot 'Driver of the Day'.

Er was wel ander goed nieuws voor Mercedes, want de constructeurstitel is nu al een feit. Ferrari kan de achterstand op Mercedes niet meer goedmaken.

Voor Stoffel Vandoorne werd het een moeilijke race na zijn tijdstraf(fen). De West-Vlaming legde beslag op de 12e plek. Zijn ploegmaat Fernando Alonso reed de race niet uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws