McLaren toont ambitie met Stoffel: "Hij is een toekomstige wereldkampioen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
McLaren toont ambitie met Stoffel: "Hij is een toekomstige wereldkampioen"

Stoffel Vandoorne staat voor zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Uiteraard zijn wij Belgen in de wolken, maar wat verwachten ze bij McLaren precies van onze landgenoot?

Volgens CEO Zak Brown heel veel. "Het zal geweldig zijn om Stoffel en Fernando Alonso in dezelfde ploeg te zien rijden", aldus Brown bij Sporza. "Stoffel is een ongelooflijke F1-rijder en een toekomstig wereldkampioen. We zouden hem niet in de auto zetten indien hij geen potentiële wereldkampioen was."

"Hij is onze toekomst, hij is goed gekend in de fabriek en zit al lang in onze familie. Hij won in zes verschillende categorieën, dat is uniek. Ook zijn prestatie van vorig jaar, toen hij snel moest invallen voor Alonso, bewees zijn focus en kwaliteiten."

We hebben geen eerste en tweede rijder, ze krijgen gelijke wapens -CEO Zak Brown

"Het wordt afwachten hoe hij het doet in vergelijking met Fernando Alonso. We gaan hen proberen een wagen geven om mee te strijden bovenin." McLaren zal Alonso ook niet voortrekken. "Er is geen eerste en tweede rijder, ze krijgen gelijke wapens, maar er is één gouden regel: elkaar niet van de baan rijden", sloot Brown af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws