Max Verstappen heerst in Spa-Francorchamps en verstevigt zijn WK-voorsprong

Max Verstappen heerst in Spa-Francorchamps en verstevigt zijn WK-voorsprong
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft de GP van België gewonnen. Op Spa-Francorchamps kwam hij vanuit de achtergrond snel aan de leiding en hij gaf die niet meer uit handen.

Na het goede nieuws voor Spa-Francorchamps dat ze ook de Formule 1 ook in 2023 naar België komt, maakten de F1-piloten zich op voor de race. Carlos Sainz verzilverde zijn polepositie, maar Sergio Perez kende een desastreuze start en zakte van plaats 2 naar plaats 5. Fernando Alonso schoof op naar plaats 2, maar Lewis Hamilton volgde in zijn zog.

Hamilton probeerde aan Les Combes Alonso in te halen, maar hij gaf niet genoeg plaats aan Alonso en ze haakten in elkaar. Alonso kon verder, maar Hamilton mosest opgeven. Een ronde later kwam Nicholas Latifi een beetje in de grindbak terecht en toen hij herstelde raakte hij nog net Valteri Bottas en die kon niet meer verder. Na die incidenten kwam er een safety car. 

Na de herstart reed Sainz nog steeds aan de leiding. Perez reed op plaats 2. Ondertussen was Max Verstappen vanuit plaats 14 opgeklommen naar plaats 3. Sainz reed de pitstraat binnen en even later reed Verstappen aan de leiding. 

Nadien kwam de zege voor Verstappen niet meer in gevaar. Achter hem finishte Perez op plaats 2. Sainz vervolledigde het podium. Charles Leclerc kwam nooit echt in het stuk voor en eindigde op plaats 5, maar door een tijdstraf van 5 seconden zakte hij nog een plaats. 

In de WK-stand verstevigde Verstappen zijn voorsprong. Perez schoof op naar plaats 2 en telt 93 punten minder. Leclerc volgt op plaats 3 met een achterstand van 96 punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws