De kogel is door de kerk: Spa-Francorchamps staat ook in 2023 op de F1-kalender
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Spa-Francorchamps staat ook in 2023 op de F1-kalender

De kogel is door de kerk: Spa-Francorchamps staat ook in 2023 op de F1-kalender

De dreigende wolken boven Spa-Francorchamps trekken weg, want Spa-Francorchamps krijgt ook in 2023 een plekje op de F1-kalender. Dat heeft de Formule 1 zelf bekendgemaakt.

Het was lange tijd een van de grote vragen: zou Spa-Francorchamps ook de volgende jaren nog een plaats op de F1-kalender krijgen? Ze dreigden uit de boot te vallen. 

Nieuwe races in Las Vegas, Zuid-Afrika en China zorgden ervoor dat de plaatsen duurder werden. Ook wou Liberty Media het aantal races tot 24 beperken. 

Spa-Francorchamps deed er alles aan om zijn plekje in de Formule 1 te behouden. Ze deden extra investeringen, zorgden voor meer randanimatie en er was een heus verkeersplan. Ook de rijders spraken duidelijke taal: ze zouden liever opnieuw afzakken naar België. Voor de meesten is het hun lievelingscircuit. 

Voor de uiteindelijke race maakte de Formule 1 zijn beslissing bekend. Ook in 2023 zal Spa-Francorchamps op de kalender staan. De dreigende wolken trekken dus weg. In Zuid-Afrika zijn er nog budgetproblemen en in China hebben ze nog steeds veel last van het coronavirus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws