Kevin Strijbos neemt niet helemaal afscheid van het motorcross

Kevin Strijbos neemt niet helemaal afscheid van het motorcross

Zelfs op de motor kruipen om wedstrijden te doen dat zit er niet meer in voor Kevin Strijbos. Dat betekent wel niet dat hij niet meer actief blijft in het motorcross. Hij heeft een volledig nieuwe uitdaging nu.

Kevin Strijbos is volop bezig aan zijn tweede carrière in het motorcross. Tweemaal werd hij vicewereldkampioen en nu traint hij de crossers van Team Kawasaki. Bij Sporza gaf hij een woordje. uitleg wat zijn nieuwe carrière inhoudt. 

"Ik heb nog veel te leren, maar ik doe het erg graag", vertelt Kevin Strijbos.  "Ik werk alle trainingen samen met hen af", antwoordt hij. "Fietsen, zwemmen en lopen bijvoorbeeld. Ik ben er ook altijd bij tijdens de trainingen en de wedstrijden. En ik neem de testen af."

Tijdens trainingen en wedstrijden is hij er ook steeds bij. "De trainingen ken ik. Tijdens wedstrijden vind ik het nog moeilijk om de juiste richtlijnen mee te geven. Dat moet ik nog leren. Soms zie ik bijvoorbeeld sporen die zij niet zien. "Kijk dan toch", denk ik, maar ik weet ook hoe ik zelf als rijder was", sluit Strijbos af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws