Leclerc pakt zege in Australië, Verstappen valt voor 2e keer in 3 races uit met problemen power unit

Leclerc pakt zege in Australië, Verstappen valt voor 2e keer in 3 races uit met problemen power unit

Charles Leclerc is voorlopig de man van het seizoen in de F1. Na winst in Bahrein en een tweede plek in Saoedi-Arabië heeft de Monegask ook de GP van Australië op zijn naam geschreven. Verstappen was dan weer de pechvogel van het weekend.

Leclerc startte met zijn Ferrari vanop pole positie maar de erelijst leerde ons dat de polesitter in het Albert Park niet noodzakelijk altijd de race won. Maar Leclerc startte perfect en hield Verstappen achter zich. Verder was ook Hamilton goed weg. De Brit stoomde door na plek 3.

Maar in de eerste wedstrijdrondes kreeg Ferrari ook een teleurstelling te verwerken want na een enorm slechte start eindigde Sainz na enkele rondes al in de grindbak en was zijn race gedaan.

De podiumplaatsen leken vast te liggen met Leclerc als winnaar en daarachter de Red Bulls van Verstappen en Perez maar net zoals in Bahrein kreeg Verstappen plots problemen met de power unit en was zijn race abrupt ten einde. Perez kon zo de tweede plaats meegraaien en George Russell eindigde voor zijn teamgenoot op P3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws