Polesitter Vandoorne moet zich tevreden stellen met podiumplek in eerste ePrix van Rome, winst voor Jaguar

Polesitter Vandoorne moet zich tevreden stellen met podiumplek in eerste ePrix van Rome, winst voor Jaguar
Foto: © photonews

Met de eerste ePrix van Rome hervatte de Formule E. Vandoorne veroverde de pole. Een podiumplek werd het voor hem in de race.

Tijdens de kwalificaties knalde Vandoorne in de straten van de Italiaanse hoofdstad knap naar de polepositie. Tijdens de race zou hij de Nederlander Robin Frijns wel enkele keren tegenkomen. Omdat Vandoorne naar de buitenkant moest uitwijken om zijn eerste attack mode te activeren ging Da Costa hem ook even voorbij, maar nadien ging Vandoorne toch weer naar de leiding.

Het bleef een tactische race: achter hem zaten enkele rijders die nog van hun tweede attack mode gebruik konden maken. Zo zag Vandoorne Frijns, Evans en Dennis passeren. Mitch Evans kon in zijn Jaguar een kloof slaan van een zestal seconden met de rest en was zo op weg naar een duidelijke overwinning.

VANDOORNE TOCH NOG OP PODIUM

Met twee knappe inhaalmanoeuvres ging Vandoorne in het slot nog van de vierde van de tweede plaats. Frijns eindigde de race ook sterk en pakte finaal toch nog die tweede plaats. Het werd dus een derde plek voor Vandoorne. Lang niet slecht, maar na het behalen van de pole zal hij toch op meer gehoopt hebben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws