Geen pole position voor Max Verstappen in de Grote Prijs Formule 1 van Australië:"Ik ben blij met mijn tweede plaats, maar als team willen we meer"

Geen pole position voor Max Verstappen in de Grote Prijs Formule 1 van Australië

Geen pole position voor Max Verstappen in de Grote Prijs Formule 1 van Australië:"Ik ben blij met mijn tweede plaats, maar als team willen we meer"

Deze morgen stonden de kwalificaties voor de Grote Prijs Formule 1 van Australië op het programma. Max Verstappen heeft de pole position niet te pakken gekregen.

Het is Charles Leclerc die met een ultieme poging tóch nog pole position afsnoept van Max Verstappen! Het verschil op de meet: 0,286 seconden. Sergio Pérez start morgen vanaf P3, voor Lando Norris en Lewis Hamilton. Voor Leclerc is het zijn tweede pole van het seizoen, voor Ferrari de eerste pole in Australië in vijftien jaar tijd.

Charles Leclerc heeft op het allerlaatste moment de pole position van Max Verstappen afgesnoept. Het verschil aan de finish bedroeg amper 0,286 seconden. Op plaats drie start morgen Sergio Pérez. Lewis Hamilton zal als 5de starten in Melbourne. 

Leclerc haalt zo zijn tweede pole position van het seizoen. De rijder van Ferrari haalt zo de eerste pole position voor zijn team in Australië in vijftien jaar tijd. 

Fernando Alonso had pech in Q3. De Spanjaard was op weg naar een geweldige tijd, maar hij verloor de controle over zijn stuur en belande in de muur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws