Thierry Neuville hoopt in schoonheid af te sluiten

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Thierry Neuville hoopt in schoonheid af te sluiten
Foto: © photonews

Thierry Neuville hoopt in Monza vol voor de overwinning te kunnen meedoen, na de opgave van vorig jaar.

De Rally di Monza ziet Thierry Neuville helemaal zitten. “De klassementsritten liggen er beter bij dan vorig jaar. De organisator heeft op dat vlak goed werk geleverd. Donderdag zetten we de verkenningen verder. De weersomstandigheden gaan dit weekend hun invloed hebben”, vertelt onze landgenoot.

De omstandigheden moeten meevallen om een goed resultaat neer te zetten. “Er wordt stabiel en droog weer voorspeld, maar de nachten zullen koud zijn. In de bergen kan het mistig zijn en bij zonsopgang kunnen de wegen vochtig zijn. Om een WK-rally te winnen moet alles op zijn plaats vallen. Ik heb het gevoel dat dit hier nog meer het geval zal zijn in vergelijking met de Rally van Spanje, die we recent wonnen."

Neuville is zeer tevreden met wat er gepresteerd werd, al valt het eindresultaat wel wat tegen. “Ik had het gevoel dat ik dit jaar meer controle had, dat ik bijna altijd een goed ritme vond. Samen met Martijn, met wie ik volgend jaar ook blijf samenwerken, waren we erg consistent. We hebben vaak op het podium gestaan en tot dusver twee rally's gewonnen. Maar er waren ook momenten waar we minder gelukkig waren, zoals in Kenia, Portugal en ook wel Griekenland. Zonder de technische opgaves zou het eindresultaat beter zijn geweest. We hadden niet altijd alles in eigen had. Maar, het is wat het is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws