Kritiek van Verstappen en racistische berichten aan het adres van Lewis Hamilton na GP van Groot-Brittanië

Kritiek van Verstappen en racistische berichten aan het adres van Lewis Hamilton na GP van Groot-Brittanië
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft de GP van Groot-Brittanië gewonnen. Maar tegen welke prijs? Verstappen was kritisch voor Hamilton nadat die laatste hem aanreed in de openingsronde. Ook op sociale media uitten mensen hun onvrede ten opzichte van Hamilton. Zij deden dat op een ontoelaatbare manier.

Alles draaide om het incident in het begin van de race op Silverstone. Verstappen crashte zwaar na contact met Hamilton en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hamilton wist nadien de race te winnen. Dat smaakte zuur voor de Nederlander.

Hamilton had slechts een tijdstraf van tien seconden gekregen. "Die sanctie is niet rechtvaardig, Lewis deed een gevaarlijke actie. Om dan zo te vieren terwijl ik in het ziekenhuis lig: het is respectloos en onsportief", oordeelt Verstappen op Twitter. 

Op sociale media namen dus nog wel meer mensen Lewis Hamilton op de korrel, maar zij wikten en wogen hun woorden niet. Mercedes laat weten dat Hamilton het slachtoffer geworden is van racistische bejegeningen. "De Formule 1, de FIA en Mercedes veroordelen dit gedrag op de sterkst mogelijke manier. We dringen er op aan dat zij die zich hieraan bezondigen verantwoordelijk worden gehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws