Liam Everts begint aan eerste seizoen in EMX250: "Mijn familienaam brengt druk mee"

Liam Everts begint aan eerste seizoen in EMX250: "Mijn familienaam brengt druk mee"
Foto: © photonews

Liam Everts, zoon van wereldkampioen motorcross Stefan Everts, maakt de overstap naar de EMX250-klasse.

Gemakkelijk wordt de overstap alvast niet. "Mijn doel is dit seizoen om te bouwen", legde Everts uit in een persbericht van sponsor Red Bull. "Ik rij in een klasse hoger dit jaar. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want er komen veel rijders terug van MX2 naar EMX250. Het gaat dus erg snel gaan. Maar met geduld en hard werken denk ik dat we ons zeker kunnen laten zien. Alles is er. Het is een kwestie van tijd nemen om de puzzel te maken en alles te laten passen."

Vader Stefan Everts volgt zijn zoon van dichtbij op en weet dat de weg nog lang is. "Er is nog werk aan de winkel natuurlijk. Liam moet nog veel ervaring opdoen en beter leren presteren onder de druk die hij door zijn naam meekrijgt. Maar de passie is er, samen met de inzet en de discipline. Hij heeft ook de feeling, het talent en het inzicht in zijn DNA zitten."

"Mijn familienaam brengt druk met zich mee natuurlijk", vult Liam aan. "Maar eens ik aan het racen ben, verdwijn ik in mijn bubbel en focus ik enkel nog op mezelf, mijn motor en het circuit. Maar het blijft iets speciaals zo na mijn vader en grootvader."

Vader Everts houdt alles nauwgezet in de gaten. "Ik begeleid Liam in alles en probeer zoveel mogelijk risico's te vermijden. Van de eerste dag dat hij op de motor zat, heb ik altijd voorrang gegeven aan veiligheid. Ik geef hem altijd mijn eerlijke mening, we werken samen op de zwakke punten en willen vooral niet te snel vooruit gaan. Ik wil echt geen extra druk op hem leggen, want die is er sowieso al. Ik weet hoe dat voelt. Mijn vader was ook een naam. En ik heb dat met hem ook erg rustig aangepakt. Hierdoor heb ik erg lang op topniveau kunnen presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws