Laatste race zorgt ervoor dat Racing Point toch nog van podium valt in constructeurskampioenschap

Laatste race zorgt ervoor dat Racing Point toch nog van podium valt in constructeurskampioenschap
Foto: © photonews

Na de overwinning van Sergio Perez in Bahrein vorige week, leek de derde plaats in het constructeurskampioenschap binnen te zijn voor Racing Point. Maar toch lukte het de Mclarens nog om over Racing Point naar plaats 3 te springen.

De race voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap was eigenlijk de meest spannende race dit seizoen. Met Racing Point, McLaren en Renault deden er drie zeer evenwaardige teams een gooi naar de positie die normaal gezien voor Ferrari zou moeten zijn als hun wagen kon presteren.

Racing Point

Renault leek uitgeschakeld te zijn, zeker omdat Ricciardo en Ocon geen goede kwalificatie hadden gereden. Bij Racing Point moest Perez achteraan de grid starten maar vorige week haalde hij toen zo iedereen in. Na een tiental ronden zat de race er echter op voor Perez wegens een mechanisch defect. En ook zijn teammaat Lance Stroll had niet de nodige race pace. De Canadees sprokkelde slechts één puntje met zijn 10e plaats.

McLaren

De Mclarens deden het veel beter. Norris kwalificeerde zich op plaats 4 en moest tijdens de race enkel Albon laten voorgaan. Zijn ploegmaat Carlos Sainz eindigde achter Norris op plaats 6, goed voor 18 punten. De 10 punten achterstand die ze hadden werd zo helemaal omgebogen tot een voorsprong van 7 punten in het constructeurskampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws