Hij heeft moeten wachten tot de laatste race maar daar is de eerste Pole Position voor Max Verstappen in 2020
Jelle Heyman
| 0 reacties

Max Verstappen pakt de pole in Abu Dhabi

Hij heeft moeten wachten tot de laatste race maar daar is de eerste Pole Position voor Max Verstappen in 2020

In de laatste race van het jaar is het toch gelukt, voor de eerste keer zal er geen Mercedes vanop pole position starten zondag. Het leek er nochtans op dat Hamilton en Bottas naar 1 en 2 zouden gaan maar Verstappen haalde het ultiem nog.

Bottas hield lang de beste tijd in de laatste kwalificatiesessie, tot de laatste seconden. Lewis Hamilton was een paar honderdsten sneller dan zijn ploegmaat maar even later was het opnieuw Bottas die sneller was. Maar in de achtergrond had Verstappen een snelste tweede sector afgelegd en ook in de derde was hij enorm snel. Het leverde he de pole positie op, voor de twee Mercedessen.

Blijheid troef dus bij Red Bull dat zijn eerste pole van het jaar verovert. Voor Verstappen is het de derde pole in zijn carrière. Het is tevens de eerste keer sinds 2013 dat er geen Mercedes vanop plaats 1 zal starten in Abu Dhabi.

Lando Norris kwalificeerde zich zeer knap als 4e, Verstappens ploegmaat Albon is 5e. Leclerc haalde ook Q3, in tegenstelling tot ploegmaat Vettel. Perez, vorige week nog GP-winnaar, leverde geen tijd af in Q2 en za als 15e starten. Maar dat is niet noodzakelijk een nadeel hebben we vorige week kunnen zien, want na 1 ronde moest Perez de pit in duiken na een aanrijding in Leclerc en was hij helemaal laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws