OFFICIEEL: Mick Schumacher krijgt in 2021 zijn kans in de Formule 1

Mick Schumacher krijgt kans in de Formule 1 bij Haas

OFFICIEEL: Mick Schumacher krijgt in 2021 zijn kans in de Formule 1
Foto: © photonews

Wat al langer in de pijplijn zat, is nu ook officieel: Mick Schumacher zal in de Formule 1 in 2021 één van de vaste zitjes innemen. Acht jaar na het definitieve afscheid van zijn vader aan de sport rijdt er dus opnieuw een Schumacher in de F1.

Het was enkel nog wachten op de bevestiginig van zijn nieuwe werkgever en die is er nu gekomen. Mick Schumacher zal in 2021 één van de vaste rijders zijn bij het Amerikaanse team Haas. De zoon van Michael en neef van Ralf Schumacher mag dus zijn droom proberen waar te maken in de koningsklasse van de autosport.

De 21-jarige Schumacher reed tot ook al in de Italiaanse F4, de ADAC Formule 4, de Formule 3 en de Formule 2. In dat laatste kampioenschap staat hij dit jaar aan de leiding, met nog slechts één race voor de boeg. Met een titel de komst naar de F1 inluiden zou onderstrepen dat Mick Schumacher dit aan zijn eigen kwaliteiten te danken heeft.

Schumacher krijgt de Rus Mazepin als teamgenoot. Ze gooien het bij Haas dus over een andere boeg, want dit jaar waren Romain Grosjean en Kevin Magnussen nog de vaste rijders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws