Hamilton van start tot finish aan de leiding in GP van Spanje, Verstappen tussen Mercedessen

Hamilton van start tot finish aan de leiding in GP van Spanje, Verstappen tussen Mercedessen
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft de GP van Spanje gewonnen. De Brit van Mercedes reed van start tot finish op de eerste plaats. Zijn leidersplaats kwam nooit echt in gevaar. Max Verstappen nestelde zich op plaats 2 tussen de Mercedes van Hamilton en die van Bottas.

Voor Hamilton verliep de start perfect, maar zijn ploegmaat Bottas die naast hem gestart was ging het minder goed af. Hij moest meteen enkele plaatsen afstaan waardoor Verstappen en de twee Racing Points hem konden inhalen. Enkele ronden later lukte het Bottas om opnieuw voorbij Perez en Stroll te gaan, maar Max Verstappen was al wat verder weggereden van de Fin.

De Racing Points van Perez en Stroll eindigden op plaatsen 4 en 5. Carlos Sainz eindigde op plaats 6, één plaats voor Sebastian Vettel zijn Ferrari. Volgend seizoen moet Sainz Vettel vervangen bij Ferrari.

De tweede Ferrari van Charles Leclerc was de enige uitvaller van de race. In ronde 38 spint hij met zijn wagen, de Ferrari lijkt niet meer verder te kunnen en dus moet de Monegask gedwongen opgeven.

Twee records

IN deze GP van Spanje werden twee records gebroken. Raikkonen heeft in deze GP de kaap van 83.846 km gehaald van racen in een F1, dat is meer dan twee keer ronde de aarde en een record.

Maar ook Hamilton scoorde een record. Met zijn 156 podiumplaatsen heeft hij zich definitief voorbij Michael Schumacher geloodst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws