Robbertje vechten op Twitter tussen president Trump en NASCAR-rijder Wallace na fake news rond strop in diens box
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wallace excuseert zich niet na fake news rond strop en verwijt Trump haat te spreiden

Robbertje vechten op Twitter tussen president Trump en NASCAR-rijder Wallace na fake news rond strop in diens box
Foto: © photonews

De NASCAR stond onlangs in rep en roer nadat 'Bubba' Wallace meende in zijn garagebox een strop gevonden te hebben. De enige Afro-Amerikaanse rijder voelde zich zo met de dood bedreigd. Achteraf leek het echter om een stuk touw te gaan, dat daar al sinds oktober vorig jaar lag.

Het verhaal van Wallace vond plaats kort na de dood van George Floyd. Na de race duwden collega's van Wallace zijn wagen naar de eerste plaats op de grid als vorm van steunbetuiging. Achteraf bleek het dus veel gedoe op niets.

President Donald Trump riep hem op Twitter op om zich te excuseren. "Heeft Bubba Wallace zich al verontschuldigd bij alle geweldige NASCAR-rijders en officials die bereid waren alles voor hem op te offeren, om er uiteindelijk achter te komen dat het een hoax was? Dat en de beslissing rond de vlag heeft de laagste kijkcijfers ooit veroorzaakt!"

De president verwijst zo naar het verwijderen van de confederatievlag langs de NASCAR-circuits, een beslissing die er kwam op aandringen van Wallace. De racer plaatste als antwoord een open brief op Twitter, gericht aan de volgende generatie. "Liefde zou natuurlijk moeten zijn, want mensen worden geleerd om te haten. Ook al komt de haat van de president, liefde wint", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws