Ernstige crash legt laatste sessie tijdelijk lam, dominante Hamilton scoort nadien 3 op 3
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lewis Hamilton het snelst in alle vrije trainingen in Oostenrijk

Ernstige crash legt laatste sessie tijdelijk lam, dominante Hamilton scoort nadien 3 op 3
Foto: © photonews

De derde vrije training heeft opnieuw een besttijd voor Hamilton opgeleverd en ook het grootste incident uit de oefensessies. Een crash van Latifi legde de trainingssessie tijdelijk stil. Nadien bleken de Mercedessen weer ruim sneller dan de concurrentie.

Nicholas Latifi verloor de controle over zijn Williams in de eerste bocht van het circuit en crashte. Zo veroorzaakte de Canadees een rodevlagsituatie en kon er dus een tijdje niet geracet worden. Na hervatting kon dan de strijd om de snelste tijd losbarsten.

Ferrari stuurde zijn rijders met verse banden de baan op en plots prijkten Leclerc en Vettel op één en twee. Lang duurde dat niet, want Mercedes zette meteen de puntjes op de i en pikte die posities in. Hamilton was nog wat sneller dan zijn teamgenoot Bottas, maar beiden waren ze meer dan vier tienden van een seconde sneller dan de snelste Ferrari.

Max Verstappen en Sergio Perez gingen nadien ook nog een stukje sneller dan Leclerc, maar geraakten niet meer aan de tijden van Hamilton en Bottas. Hamilton won de vrije training met een tijd van 1:04.130, voor Bottas en Verstappen. Zo was Hamilton de snelste F1-piloot in de drie oefensessies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws