Stoffel Vandoorne wipt in laatste race weer over concurrent en is eindwinnaar Race At Home Challenge

Stoffel Vandoorne wint het virtueel kampioenschap van de Formule E

Stoffel Vandoorne wipt in laatste race weer over concurrent en is eindwinnaar Race At Home Challenge
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorn heeft het virtuele Formule E-kampioenschap op zijn naam geschreven. In afwachting van echte races zette de Formule E een virtueel kampioenschap op poten en Vandoorne staat helemaal bovenaan in het eindklassement.

Nochtans was Vandoorne zijn leidersplaats in de voorlaatste manche nog kwijtgespeeld. Pascal Wehrlein ging als leider de laatste virtuele race in, met een bonus van twaalf punten. In die laatste wedstrijd werden echter nog dubbele punten uitgedeeld. Vandoorne wipte alsnog over Wehrlein en pakte de eindzege.

Vandoorne begon als derde op de startgrid en zette meteen de aanval op de vlak voor hem gestarte Wehrlein in. Buemi vloog na contact met Mortrara virtueel tegen de bolide van Vandoorne, die zo weer clashte met Wehrlein en de Duitser ging aan het spinnen. Een incident met grote gevolgen. Wehrlein zakte nadien helemaal weg, terwijl Vandoorne wel bleef meedoen voor de eerste plaatsen.

Vandoorne beëindigde de laatste race als tweede, na polesitter en winnaar Rowland. Meer dan voldoende voor de Mercedes-Belg om de eindoverwinning te pakken. In het eindklassement telt Vandoorne 24 punten meer dan Wehrlein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws