Coronavirus spaart ook Formule E en Stoffel Vandoorne niet: opnieuw een race uitgesteld
Redactie
| 1 reacties

De ePrix van Rome moet uitgesteld worden

Coronavirus spaart ook Formule E en Stoffel Vandoorne niet: opnieuw een race uitgesteld
Foto: © photonews

Na enkele tegenvallende resultaten zal Stoffel Vandoorne er zeker gebrand op zijn nog eens uit te pakken met een écht goeie race in de Formule E. De eerstvolgende kans hiervoor krijgt hij in Parijs. En dus niet zoals voorzien in Rome.

In alle sporten is het kijken of alle evenementen wel kunnen doorgaan gezien het uitbreken van het coronavirus. Net op het moment dat het virus volop woedt, moest de Formule E passeren in de twee zwaarst getroffen landen: China en Italië.

De ePrix van Sanya in China werd eerder al uitgesteld. De Italiaanse regering heeft nu ook beslist om massa-evenementen voorlopig niet meer te laten doorgaan. Daardoor kan de ePrix van Rome ook niet plaatsvinden op de oorspronkelijke datum. Dat was vier april.

OP 18/04 NAAR PARIJS

Zodra die beperking is opgeheven, zal de FIA samen met zijn partners en de autoriteiten een nieuwe datum proberen te vinden. Zeker nog meer dan een maand kunnen Stoffel Vandoorne en Jérôme d'Ambrosio alleszins niet racen. De eerstvolgende wedstrijd is de ePrix van Parijs op 18 april. Als die wél doorgaat natuurlijk...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties