Vettel pakt op verschillende vlakken uit op voorlaatste dag, motorproblemen bij Mercedes
Redactie
| 0 reacties

Vettel het snelst op voorlaatste testdag in Barcelona

Vettel pakt op verschillende vlakken uit op voorlaatste dag, motorproblemen bij Mercedes
Foto: © photonews

Opmerkelijk hoe er in de testdagen in de F1 ook een evolutie kan zitten. Aanvankelijk liet Mercedes toptijden noteren en stak Ferrari zich wat weg. Inmiddels is het het Italiaanse team dat het goed doet in Barcelona en duiken er bij Mercedes problemen op.

Tijdens de eerste uren van de voorlaatste testdag lag de baan er nat bij. Het was dus oppassen geblazen voor de rijders. Na een paar uur werd er op droogweerbanden gereden, maar Verstappen bewees dat dit niet altijd zonder risico was. Later veroorzaakte de Nederlander een rode vlag door het opzoeken van de grindbak.

Ook Vettel ging eens door het grind, zonder veel erg weliswaar. Meer zorgen waren er bij Mercedes. Bottas liet tijdens de ochtend nog wel vijftig ronden optekenen, maar Lewis Hamilton zag wagen in de namiddag stilvallen. Mercedes verklaarde dat er een probleem was met de oliedruk.

Bij Ferrari zat het alleszins wel goed met de betrouwbaarheid van de wagen. Vettel slaagde erin om 145 ronden af te werken op het circuit van Barcelona. Bovendien was de Duitser ook nog eens de snelste van het hele pak. Nog meer goed nieuws voor hem: Ferrari zou een contractverlenging genegen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties