WRC schrapt laatste rally van het seizoen, Hyundai wint zo merkentitel

Dante Bellon
| 0 reacties
WRC schrapt laatste rally van het seizoen, Hyundai wint zo merkentitel
Foto: © photonews

Geen slotmanche in de rally van Australië. Door het gevaar op bosbranden in de regio New South Wales schrapte de organisatie de laatste rit.

De slotmanche van de WRC-rally van Australië werd door de organisatie geannuleerd. De reden daarvoor is de dreiging van bosbranden in de regio waar de race doorgaat. Het Hyundai van landgenoot Thierry Neuville wint zo het merken-WK.

De afgelopen dagen teisterden bosbranden de regio. Normaal had deze donderdag de slotrally van het WRC-kampioenschap op het programma gestaan in Coffs Harbour, maar de organisatie kon en wilde het risico niet nemen. Eerst werd er gedacht aan een verkorte route, maar ook dat werd dus van de baan geveegd. "In het belang van iedereen die betrokken is bij de rally en natuurlijk ook de wijdere entourage is het niet opportuun om de rally te laten doorgaan", reageerde hoofdorganisator Andrew Papadopoulos.

"Onze gedachten zijn bij de gemeenschap van New South Wales, vooral bij de mensen die geliefden, broodwinning of hun huis hebben verloren in het noorden van NSW. We bedanken de rallywereld voor de steun en het begrip", klonk het nog.

"Onze gedachten zijn bij de gemeenschap van New South Wales, vooral bij de mensen die geliefden, broodwinning of hun huis hebben verloren in het noorden van NSW. We bedanken de rallywereld voor de steun en het begrip."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws