Thierry Neuville nu helemaal op dreef en breidt voorsprong nog uit, beslissing in WK kan elk moment vallen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Neuville ligt op koers voor de zege in Catalonië

Thierry Neuville nu helemaal op dreef en breidt voorsprong nog uit, beslissing in WK kan elk moment vallen
Foto: © photonews

Het ziet er steeds meer naar uit dat Thierry Neuville met het seizoenseinde in zicht nog een mooie overwinning gaat boeken. Hij staat nog altijd aan de leiding in Catalonië, met toch ook wel een comfortabele voorsprong. Intussen maakt ook Ott Tänak zich op voor een feestje.

Thierry Neuville had met twee zeges in klassementsritten al de leiderspositie ingenomen en een aardige voorsprong van 16 seconden uitgebouwd op eerste achtervolger Sordo. Inmiddels ziet het er nog een stukje beter uit: Neuville heeft er nog 5 seconden bijgelapt ten opzichte van zijn teamgenoot.

TÄNAK VOORBIJ LOEB

Inmiddels is Tänak zijn eerder trage start in deze rally helemaal te boven gekomen. Vier ritten na mekaar liet hij de snelste tijd optekenen. Kris Meeke was al weggevallen door een opgave en in de meest recente etappe werd ook Loeb voorbijgestoken.

Tänak is zo opgerukt naar de derde plaats en rijp voor de wereldtitel. Hij gaat deze binnenhalen in Catalonië, tenzij Neuville nog 12 punten meer halen dan de Est. Wellicht ligt de focus van de Belg vooral op de zege in deze rally.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws