Thierry Neuville moet het doen met ereplaats in shakedown
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Neuville zet zesde tijd neer in shakedown van Wales Rally GB

Thierry Neuville moet het doen met ereplaats in shakedown
Foto: © photonews

Thierry Neuville is met frisse moed begonnen aan de volgende opdracht in het WRC-kampioenschap, de Wales Rally GB. Op Welshe bodem hoopt hij weer beter voor de dag te komen en weer naar de eerste twee plaatsen te kijken. De shakedown gaf niet meteen een indicatie in die richting.

Na een teleurstellend resultaat in de vorige rally is Neuville in de WK-stand gezakt naar de derde plaats. Over de wereldtitel moet hij zich geen illusies meer maken, maar het zou toch fijn zijn om nog voor een positieve noot te zorgen in de laatste rally's.

De shakedown is zoals steeds slecht de aanzet van een rally, waar geen al te grote conclusies aan verbonden moeten worden. Dat zal Kris Meeke anders zien, want de Toyota-rijder was de snelste in de shakedown. Neuville werd zesde op 1"4. WK-leider Tänak moest het stellen met een achtste plaats op 2"3.

De eerste echte rit gaat door in Oulton Park, maar vooral dag twee en dag drie zullen de Wales Rally GB vorm geven. Na de derde dag zullen de rallypiloten reeds zeventien etappes hebben afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws