Topracers volledig gekant tegen idee van kwalificatierace
Redactie
| 2 reacties

Hamilton en Vettel zien kwalificatierace niet zitten

Topracers volledig gekant tegen idee van kwalificatierace
Foto: © photonews

Vele onderdelen in de F1 zijn onderwerp van discussie om eventueel wijzigingen door te voeren en de sport zo aantrekkelijker te maken. Ook het concept van de kwalificaties ontsnapt hier niet aan. Een idee van FIA-voorzitter Jean Todt stuit op verzet bij de F1-piloten.

In Singapore vertrekt Charles Leclerc vanop de pole nadat hij de beste tijd neerzette in Q3 van de kwalificaties. Het huidige concept bestaat uit drie delen waarbij na Q1 en Q2 nog tien rijders overblijven. Die kunnen dan de strijd aangaan voor de polepositie.

OMGEKEERDE VOLGORDE

Jean Todt voelt echter ook wel iets voor een kwalificatierace. In zo'n race zou er gestart worden in de omgekeerde volgorde van de stand in het kampioenschap, om zo de spanning te verhogen. De uitkomst van de kwalificatierace zou dan weer de volgorde op de startgrid bepalen voor de werkelijke race.

Zo'n voorstel zou wel door alle teams unaniem goedgekeurd moeten worden en dat lijkt er niet meteen in te zitten. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben hun mening al duidelijk kenbaar gemaakt: zij vinden dat dit idee nergens op slaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws