'Mirakelcomeback' van Robert Kubica zet zich niet door bij Williams
Redactie
| 0 reacties

Kubica rijdt in 2020 niet langer voor Williams

'Mirakelcomeback' van Robert Kubica zet zich niet door bij Williams
Foto: © photonews

De grote droom van Robert Kubica was om na zijn levensbedreigend ongeval in 2011 nog terug te keren naar de Formule 1. Daar is Pool ook in geslaagd door dit seizoen een zitje in te nemen bij Williams. Een volgend F1-seizoen bij datzelfde team zit er wel niet in.

Kubica heeft bevestigd dat hij volgend jaar niet langer voor Williams zal uitkomen in de Formule 1. Meer dan waarschijnlijk is dit dus het afscheid van de 34-jarige racer aan de F1. De kans dat hij nog een zitje krijgt als vaste rijder bij een ander team is immers zeer klein.

Het is in elk geval al heel knap dat hij nog zijn comeback in de F1 wist te maken, want de motoriek van zijn rechterarm is nog altijd niet optimaal. Racen op het hoogste niveau terwijl je niet altijd op volle kracht aan het stuur kan draaien: je moet het maar doen.

1 WK-PUNT

Tot grootse resultaten was Kubica niet meer in staat, maar dat mag niet verrassen, aangezien hij ook bij het minst goed presterende team van het moment belandde. Eén keertje reed hij wel in de punten. Zijn tiende plaats in de GP van Duitsland is goed voor zijn enige punt in de WK-stand. In 2008 won Kubica de GP van Canada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws