Neuville kan amper profiteren van opgave WK-leider
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Met voorlopige achtste plaats in Turkije kan Neuville nauwelijks naderen op Tänak

Neuville kan amper profiteren van opgave WK-leider
Foto: © photonews

De Rally van Turkije nadert stilaan zijn ontknoping en het lijkt toch enigszins uit te draaien op een anticlimax voor Thierry Neuville. Door het uitvallen van leider Tänak had Neuville de kans om heel wat van zijn achterstand in de WK-stand uit te wissen, maar dat lijkt amper te gaan lukken.

Neuville was aan de derde dag begonnen op de derde plaats en maakte jacht op de leidersplaats. Dat bracht ook enige risico's met zich mee en dat zou Neuville ook snel ondervinden. Een terugval naar de achtste plaats was zijn deel.

OGIER NADERT WELLICHT WEL OP TÄNAK

En dat terwijl er toch zaakjes te doen vielen door de opgave van Tänak. Die blijft sowieso aan de leiding na de Rally van Turkije, maar zal zijn voorsprong zien slinken. Zeker ten opzichte van Ogier, die tweede staat in het WK en op kop ligt in Turkije. Neuville daarentegen zal niet veel van zijn achterstand kunnen goedmaken.

Zijn teamgenoot Mikkelsen (3e) en Sordo (5e) staan voor hem, maar zullen zich niet laten uitzakken. In dat geval zou Hyundai de koppositie in het merkenklassement verliezen. De kans dat Neuville nog wereldkampioen kan worden, is overigens sowieso eerder klein. Er moeten in Turkije nog drie ritten afgehaspeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws