Thierry Neuville maakt terrein goed in Turkije en bezet voorlopige podiumplaats
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Neuville derde in Turkije na zeven ritten

Thierry Neuville maakt terrein goed in Turkije en bezet voorlopige podiumplaats
Foto: © photonews

De fans van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn alvast aanwezig tijdens de Rally van Turkije. Het kan het Belgische duo misschien wel richting een topprestatie stuwen. Voorlopig kamperen Neuville en zijn corijder alvast op een derde plaats.

Dat valt best mee aangezien het voor WK-leider Tänak achtervolgen geblazen is en Neuville ook zelf uit de achtergrond moest terugkomen. Met een tweede plaats in de openingsrit was de Rally van Turkije nochtans niet slecht begonnen.

Na vier ritten was het al een heel ander verhaal. Neuville stond wegens te weinig grip op de baan pas zevende. Na zeven etappes is onze landgenoot opgerukt naar de derde plaats, terwijl Tänak pas achtste staat. Er liggen dus mogelijkheden om aan de achterstand in het WK te knagen.

LAPPI LEIDT COMFORTABEL

Neuville moet voorlopig wel nog Ogier, die andere concurrent, voor zich dulden. Het verschil tussen hen beiden is slechts een seconde. Er is wel een behoorlijke kloof ten opzichte van Esapekka Lappi, de verrassende leider in Turkije. Die heeft een bonus van zeventien seconden op zijn eerste achtervolger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws