Stoffel Vandoorne krijgt felbegeerd plekje in ambitieus Formule E-team van Mercedes
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vandoorne gaat zijn tweede seizoen in de Formule E in

Stoffel Vandoorne krijgt felbegeerd plekje in ambitieus Formule E-team van Mercedes
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne had al wel verschillende tests mogen doen in de nieuwe Mercedes-bolide, maar het was nog altijd niet zeker of hij ook effectief één van de rijders van het team zou worden in de Formule E. Tot nu. Mercedes heeft bevestigd dat het een plekje vrijmaakt voor Vandoorne.

Het is eigenlijk best wel een logische stap. Na zijn exit uit de Formule 1 en bij McLaren werd Vandoorne opgenomen in de Mercedes-familie en ondergebracht in de Formule E bij HWA. Het eerste jaar bij dat team was een leerschool en moest vooral de intrede van Mercedes in de categorie met elektrische wagens voorbereiden.

Zeker in het begin doken er geregeld technische problemen op, maar aan het einde van het seizoen wist Vandoorne wel zijn kwaliteiten te demonstreren. Zijn beste prestatie in zijn debuutseizoen was een derde plaats in de race in Rome.

MEEDOEN VOOR DE PRIJZEN

Met een constructeur achter zich liggen er in het komende seizoen veel meer mogelijkheden voor onze landgenoot. Mercedes wil competitief zijn van in het begin en volop meedoen voor de prijzen. Het tweede zitje bij het Duitse merk is voor de Nederlander Nyck de Vries.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws