Koelbloedige Charles Leclerc is na Spa-Francorchamps nu ook de beste in Monza

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
Koelbloedige Charles Leclerc is na Spa-Francorchamps nu ook de beste in Monza
Foto: © photonews

Charles Leclerc heeft een unieke 2 op 2 te pakken in de Formule 1! Vorige week was de Monegask nog de beste in Spa-Francorchamps, vandaag schreef hij de GP van Monza op zijn naam.

De laatste keer dat Ferrari won in Monza dateerde alweer van het jaar 2010, toen won Fernando Alonso. Ferrari kreeg vandaag een unieke kans want Charles Leclerc startte vanop de pole. De verwachtingen bij het Italiaanse team waren in elk geval hooggespannen.

Max Verstappen begon de race als laatste en zou nooit meedoen om de prijzen. De Nederlander beschadigde zijn voorvleugel al in het begin van de race. Hij zou nooit meer helemaal voorin de race komen net zoals Sebastian Vettel overigens. De Duitser raakte Lance Stroll en allebei hinderden ze Pierre Gasly. Het duo zou een tijdsstraf van 10 seconden krijgen.

Heerlijk duel

Na een eerste bandenwissel van Leclerc en Hamilton moesten beiden Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo inhalen die besloten hadden om niet binnen te rijden in het begin van de race. Hamilton probeerde in die strijd om de eerste plek Leclerc in te halen, maar de Monegask liet nauwelijks ruimte waardoor de wereldkampioen vol in de remmen moest. Leclerc kreeg hier uiteindelijk geen straf voor.

Lewis Hamilton ging wat sneller dan Leclerc, maar haalde geen echte topsnelheid waardoor hij achter de Ferrari bleef hangen. De Monegask maakte een fout op 17 ronden van het einde, maar kon de toch nog rechtzetten. Valtteri Bottas sloop in de achtergrond ook steeds dichter. Hij ging Lewis Hamilton nog voorbij, maar door een remfout kon hij Leclerc niet meer passeren. Charles Leclerc pakte zo zijn tweede overwinning in evenveel weken, het zorgde voor een groot feest bij alle Italiaanse supporters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws